Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

SMS бира за Joomla 1.7

Модулът за SMS Бира за Joomla 1.5 позволява да дадете възможност на потребителите на Вашият сайт да ви почерпят студена бира чрез изпращане на SMS. Клиентите, които искат да ви се отблагодарят за Вашият труд трябва да изпратят съобщение със съдържание ключова дума ИМЕ, за да публикуват името си сред хората, които са ви почерпили напоследък.

Инсталиране и конфигуриране на модула

За да работи модулът за SMS Бира е нужно да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsbeer.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата Joomla платформа. За целта от менюто Extensions изберете Extension Manager, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Choose file е нужно да посочите пътя до файла mod_smsbeer.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload & Install.

След успешната инсталация на модула трябва от менюто Extensions да изберете Module Manager.

Кликнете върху модула SMSBeer:

След което ще видите панела, от който трябва да настроите вашият модул. Изберете подходящо заглавие , например SMS Бира. Позицията, на която желаете да се помести модулът. А за дата на публикуване изберете вчерашна дата.

След като конфигурирате модула mod_smsbeer, на заглавната страница на Вашият сайт ще можете да видите полето с публикуваните имена на хората, които са ви почерпили:

След успешно инсталиране на модула mod_smsbeer трябва да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата в стъпка 2 ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsbeer, например: http://vashia-site.com/modules/mod_smsbeer/mobio_sms.php