Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS реклама за Joomla 1.5

Модула за SMS реклама за Joomla 1.5 позволява да предложите услуга за публикуване на реклама на Вашият сайт чрез изпращане на SMS. Клиентите, който искате да заплатят за реклама е нужно да изпратят SMS със съдържание ключова дума www.adres-na-site.com, за да публикуват линк към техния сайт.

Инсталиране и конфигуриране на модула

Модула за SMS реклама за Joomla 1.5 може да бъде изтеглен от тук: mod_smsads.zip

За да работи модула за SMS реклама е нужно да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsads.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата Joomla платформа. За целта от менюто Extensions изберете Install/Uninstall, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Browse е нужно да посочите пътя до файла mod_smsads.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload & Install.

След успешната инсталация на модула трябва от менюто Extensions да изберете Module Manager.

Ще видите списък с включените модули на Вашата Joomla. Трябва да включите модула за SMS реклама, както е показано:

След като включите модула за SMS реклама трябва да го настройте според Вашите предпочиталния. Кликнете върху името на модула и ще видите формата за конфигурация:

В полето Предварителен текст или в полето Последващ текст можете да включите указания към Вашите потребители за SMS-а, който трябва да изпратят, за да публикуват тяхната реклама.

След като конфигурирате модула mod_smsads на заглавната страница на Вашият сайт ще можете да видите полето с публикуваните рекламни линкове:

След успешно инсталиране на модула mod_smsads трябва да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата в стъпка 2 ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsads, например:
http://vashia-site.com/modules/mod_smsads/mobio_sms.php