Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

SMS логин за Joomla 1.5

Модула за SMS логин за Joomla 1.5 позволява да заместите стандартната форма за логин на Joomla с форма за логин, при която от потребителите се изисква въвеждането на SMS код за достъп. Кода за достъп се получава от потребителите след изпращане на SMS.

Инсталиране и конфигуриране на модула

Модула за SMS логин може да бъде изтеглен от тук: mod_smslogin.zip

За да работи модула за SMS логин е нужно да конфигурирате услуга Проверка на код от контролния панел на mobio.bg. След като конфигурирате услугата ще видите уникалното servID на услугата, което ще Ви бъде нужно при конфигурирането на модула за SMS логин.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата Joomla платформа. За целта от менюто Extensions изберете Install/Uninstall, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Browse е нужно да посочите пътя до файла mod_smslogin.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload & Install.

След успешната инсталация на модула трябва от менюто Extensions да изберете Module Manager.

Ще видите списък с включените модули на Вашата Joomla. Трябва да изключите стандартната логин форма и да включите формата за SMS логин, както е показано:

След като включите модула за SMS логин трябва да го настройте според Вашите предпочиталния. Кликнете върху името на модула и ще видите формата за конфигурация:

В полето Pre-text можете да попълните текста с указания към Вашите потребители на кой номер да изпращат SMS и с какъв текст. От падащото меню SMS Login можете да изберете начина на работа на SMS логин формата. Възможните опции са три:

  • Disabled: SMS логин функционалността е изключена и модула работи като стандартната форма за логин.
  • Username/Password/SMS Code: Нужно е Вашите потребители да имат регисрация, потребителско име и парола за Вашия сайт, като ще могат да влизат като предоставят потребителско име, парола и SMS код.
  • SMS code only: Вашите потребители ще могат да влизат само с въвеждане на SMS код.
  • За да работи правилно опцията SMS code only е нужно да създадете потребител с потребителско име sms и парола sms.

    При правилно инсталиране на модула и избиране на опцията SMS code only трябва да видите следната форма вместо стандартната логин форма на Joomla.

    За тестове можете да използвате настройка за servID: 29 и валиден код за достъп T4JC6G.
    Формата за SMS логин не изключва стандартния механизъм на Joomla за вход на потребителите. За по-голяма сигурност трябва да изключите стандартния механизъм за вход на потребителите в Joomla. За тази цел можете да използвате добавката, разработена от Иво Апостолов.