Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

SMS бира за Joomla 1.5

Модулът за SMS Бира за Joomla 1.5 позволява да дадете възможност на потребителите на Вашият сайт да ви почерпят студена бира чрез изпращане на SMS. Клиентите, които искат да ви се отблагодарят за Вашият труд трябва да изпратят съобщение със съдържание ключова дума ИМЕ, за да публикуват името си сред хората, които са ви почерпили напоследък.

Инсталиране и конфигуриране на модула

За да работи модулът за SMS Бира е нужно да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsbeer.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата Joomla платформа. За целта от менюто Extensions изберете Install/Uninstall, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Browse е нужно да посочите пътя до файла mod_smsbeer.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload & Install.

След успешната инсталация на модула трябва от менюто Extensions да изберете Module Manager.

Ще видите списък с включените модули на Вашата Joomla. Трябва да включите модула за SMS Бира, както е показано:

След като включите модула за SMS Бира трябва да го настроите според Вашите предпочитания. Кликнете върху името на модула и ще видите формата за конфигурация:

В полето Предварителен текст или в полето Последващ текст можете да включите указания към Вашите потребители за SMS-а, който трябва да изпратят, за да публикуват тяхната реклама.

След като конфигурирате модула mod_smsbeer, на заглавната страница на Вашият сайт ще можете да видите полето с публикуваните рекламни линкове:

След успешно инсталиране на модула mod_smsbeer трябва да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата в стъпка 2 ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsbeer, например: http://vashia-site.com/modules/mod_smsbeer/mobio_sms.php