Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS реклама за Joomla 1.7

Модулът за SMS реклама за Joomla 1.7 позволява да предложите услуга за публикуване на реклама на Вашият сайт чрез изпращане на SMS. Клиентите, който искате да заплатят за реклама е нужно да изпратят SMS със съдържание ключова дума www.adres-na-site.com, за да публикуват линк към техния сайт.

Инсталиране и конфигуриране на модула

Модула за SMS реклама за Joomla 1.7 може да бъде изтеглен от тук: mod_smsads.zip

За да работи модула за SMS реклама е нужно да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsads.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата Joomla платформа. За целта от менюто Extensions изберете Extension Manager, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Browse е нужно да посочите пътя до файла mod_smsads.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload & Install.

След успешната инсталация на модула трябва от менюто Extensions да изберете Module Manager.

Кликнете върху модула SMSAds:

След което ще видите панела, от който трябва да настроите вашият модул. Изберете подходящо заглавие , например СМС Реклама. Позицията, на която желаете да се помести модулът. А за дата на публикуване изберете вчерашна дата.

От дясната страна виждате текста, който разяснява на клиентите как да добавят линк чрез смс. Този текст е по ваша преценка и според цената, номера и ключовата дума на вашата услуга.

След като конфигурирате модула mod_smsads на заглавната страница на Вашият сайт ще можете да видите полето с публикуваните рекламни линкове:

След успешно инсталиране на модула mod_smsads трябва да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата в стъпка 2 ще трябва да укажете URL адреса на скрипта mobio_sms.php, който се инсталира с модула mod_smsads, например:
http://vashia-site.com/modules/mod_smsads/mobio_sms.php