Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS заключване за Wordpress (нова версия)

Модула за SMS заключване Ви позволява да създадете статии(постове) Вашият сайт или блог, който да бъдат с платен достъп. Потребителите ще могат да ги четат след като изпратят SMS и получат SMS код за достъп.

Тази версия на модула дава възможност за достъп до заключените постове през повече от 1 SMS услуга (т.е. за повече от 1 държава), като можете да определяте различна цена за достъп до различните постове. Първата версия на модула няма възможност да определяте различна цена за достъп до различните материали в блога Ви.

За да работи модула за SMS заключване е нужно да конфигурирате услуга Проверка на код.

Плъгина за SMS заключване за Wordpress може да изтеглите от тук: wordpress_smslock_new.zip

Инсталиране и конфигуриране на модула

След като изтеглите ZIP архива е необходимо да качите файла smslock.php в директорията wp-content/plugins на Вашата Wordpress инсталация. След като качите файла smslock.php трябва да влезете в админ-панела на Вашият Wordpress и да кликнете на менюто Plugins:

Ще видите списък с всички инсталирани модули във Вашият Wordpress. За да активирате модула за SMS заключване трябва да кликнете върху линка Activate:

След като активирате модула за SMS заключване трябва да го конфигурирате. Това става от менюто Settings -> SMS заключване:

Ще видите панела за конфигуриране на модула за SMS заключване:

От бутона Нова тарифа може да създадете нова тарифа за Вашите постове:

Нужно е да конфигурирате следните параметри:

  • Име - попълнете името на създаваната от Вас тарифа. Може да използвате име, което указва ориентировъчно цената за изпращане на SMS.
  • servIDs - попълнете ID номерата на Вашите услуги за проверка на код. Можете да попълните повече от един servID номер, разделени със запетая. Например: 29,30,31
  • Отговор при невалиден код - тук попълнете текста, който Вашите потребители ще виждат ако въведат невалиден или изтекъл SMS код;
  • Указания за изпращане на SMS - попълнете указанията на потребителите за изпращане на SMS. Не забравяйте да включите и цената за изпращане на SMS към съответния SMS номер;

Не забравяйте да кликнете Промени тарифата, за да запазите направените по конфигурацията промени.

След като конфигурирате модула за SMS заключване при редактиране или добавяне на постове във Вашият блог ще може да указвате цената за достъп до съответното съдържание:

Когато някой Ваш потребител иска да прочете пост с платено съдържание, той ще види указанията за изпращане на SMS, както и място за въвеждане на кода, получен чрез SMS:

За тестове може да използвате servID 2776 и валиден код за тестове ZAHCJ5.