Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS гласуване за Wordpress

Модула за SMS гласуване Ви позволява да създадете анкета във Вашият сайт или блог, където посетителите могат да гласуват чрез изпращане на SMS.

За да работи модула за SMS гласуване в Wordpress от контролния панел на Mobio трябва да конфигурирате услуга от тип SMS гласуване.

Плъгина за SMS гласуване за Wordpress може да изтеглите от тук: wordpress_smsvote.zip

Инсталиране и конфигуриране на модула

След като изтеглите ZIP архива е необходимо да качите файла smsvote.php в директорията wp-content/plugins на Вашата Wordpress инсталация. След като качите файла smsvote.php трябва да влезете в админ-панела на Вашият Wordpress и да кликнете на менюто Plugins:

Ще видите списък с всички инсталирани модули във Вашият Wordpress. За да активирате модула за SMS реклама трябва да кликнете върху линка Activate:

След като активирате модула за SMS реклама трябва да изберете къде във Вашият блог ще бъде видим той. Това става от менюто Appearance -> Widgets:

В показаният списък потърсете модула за SMS реклама и кликнете върху Add за да включите визуализацията на модула във Вашият сайт:

След като включите визуализацията на модула в лявата част на екрана ще се появи панела за конфигурация на модула за SMS гласуване. С мишката можете да "влачите" панела и така да определите мястото му за визуализиране на сайта, а от линка Edit ще можете да промените параметрите на модула:

Можете да промените следните параметри:

  • Заглавие на анкетата - попълнете заглавието на Вашата анкета;
  • servID - тук попълнете униканият ID номер на услугата за SMS гласуване, която сте конфигурирали в Mobio.bg;

Не забравяйте да кликнете Save changes, за да запазите направените по конфигурацията промени.

След като инсталирате и активирате модула във Вашият Wordpress блог ще видите панела за SMS гласуване: