Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS заключване за Wordpress

Модула за SMS заключване Ви позволява да създадете статии(постове) Вашият сайт или блог, който да бъдат с платен достъп. Потребителите ще могат да ги четат след като изпратят SMS и получат SMS код за достъп.

За да работи модула за SMS заключване е нужно да конфигурирате услуга Проверка на код.

Плъгина за SMS заключване за Wordpress може да изтеглите от тук: wordpress_smslock.zip

Инсталиране и конфигуриране на модула

След като изтеглите ZIP архива е необходимо да качите файла smslock.php в директорията wp-content/plugins на Вашата Wordpress инсталация. След като качите файла smslock.php трябва да влезете в админ-панела на Вашият Wordpress и да кликнете на менюто Plugins:

Ще видите списък с всички инсталирани модули във Вашият Wordpress. За да активирате модула за SMS заключване трябва да кликнете върху линка Activate:

След като активирате модула за SMS заключване трябва да го конфигурирате. Това става от менюто Settings -> SMS заключване:

Ще видите панела за конфигуриране на модула за SMS заключване:

Можете да промените следните параметри:

  • servID - попълнете ID номера на Вашата услуга за проверка на код. Можете да попълните повече от един servID номер, разделени със запетая. Например: 29,30,31
  • Отговор при невалиден код - тук попълнете текста, който Вашите потребители ще виждат ако въведат невалиден или изтекъл SMS код;
  • Указания за изпращане на SMS - попълнете указанията на потребителите за изпращане на SMS. Не забравяйте да включите и цената за изпращане на SMS към съответния SMS номер;

Не забравяйте да кликнете Запази настройките, за да запазите направените по конфигурацията промени.

След като конфигурирате модула за SMS заключване при редактиране или добавяне на постове във Вашият блог ще може да указвате дали съответният пост да бъде с платен достъп:

Въведението в поста не се заключва за достъп. Заключва се съдържанието на поста след тага <!--more--> (т.е. при опит за достъп до цялото съдържание на поста от клиента ще се изиска изпращане на SMS.

Когато някой Ваш потребител иска да прочете пост с платено съдържание, той ще види указанията за изпращане на SMS, както и място за въвеждане на кода, получен чрез SMS:

За тестове може да използвате servID 2776 и валиден код за тестове ZAHCJ5.