Контакти | Въпроси и отговори | Общи условия | Конфиденциалност
Директна връзка с оператор
Контакти

Модул за SMS реклама за e107

Модула за SMS реклама за e107 позволява да предложите услуга за публикуване на реклама на Вашият сайт чрез изпращане на SMS. Клиентите, който искате да заплатят за реклама е нужно да изпратят SMS със съдържание ключова_дума www.adres-na-site.com, за да публикуват линк към техния сайт. Ключовата дума се избира при конфигуриране на услугата в Mobio.bg.

Инсталиране и конфигуриране на модула

Модула за SMS реклама за e107 може да бъде изтеглен от тук: e107_smsads.zip

За да работи модула за SMS реклама е нужно да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата ще трябва да укажете URL адреса на скрипта smsads.php, който се инсталира с модула e107_smsads.

След като изтеглите модула е нужно да го инсталирате във Вашата e107 платформа. За целта от панела Plugins изберете Plugin manager, както е показано тук:

Ще видите форма за избор на файл за инсталиране. От бутона Browse е нужно да посочите пътя до файла e107_smsads.zip записан на Вашия компютър. След като изберете пътя до файла трябва да натиснете бутона Upload plugin.

След като успешно качите модула в списъка с неинсталирани модули ще се появи Mobio SMSAds. От бутона Install ще можете да активирате модула:

При успешна активация на модула в началната страница на админ панела на Вашата е107 платформа ще видите линк за конфигуриране на модула в панела Plugins:

Конфигурацията на модула за SMS реклама се извършва от следната форма:

Можете да променяте следните опции за конфигурация:

  • Брой показвани линкове - от тук можете да задавате броя на линковете, които ще се показват във Вашият сайт;
  • Указания за изпращане на SMS - тук включете указанията за изпращане на SMS - кратък номер, цена и текст на изпращания SMS;
  • Отговор на SMS - въведете текста, който потребителите ще получават след успешно публикуване на техния линк;
  • Рекламирани линкове - това е списък с вече публикуваните линкове, като имате възможност да изтриете линкове, които смятате за неподходящи.

След като приключите с конфиругацията на модула от бутона Запази настройките можете да запишете направените промени.

Следващата стъпка е да зададете мястото, където ще се публикуват линковете от модула за SMS реклама. Това става от менюто Menus в главната страница на админ-панела на Вашият сайт:

От показаният списък изберете smsads и мястото, където искате да се публикува - в примера Activate in Area 1:

В зависимост от избраната тема на Вашата e107 платформа конфигурационият панел може да се различава от показания.

След като активирате модула за SMS реклама в потребителската част на Вашият сайт ще видите подобен панел:

След успешно инсталиране на модула e107_smsads трябва да конфигурирате услуга Известяване за плащане от контролния панел на mobio.bg. При конфигурацията на услугата в стъпка 2 ще трябва да укажете URL адреса на скрипта smsads.php, който се инсталира с модула mod_smsads, например:
http://vashia-site.com/e107_plugins/smsads/smsads.php

Други помощни текстове в тази категория:

  1. Модул за SMS реклама за e107